Velilere kötü haber: %400 zam kapıda!

Velilere kötü haber: %400 zam kapıda!
2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala özel okul velilerini yüksek oranlı zam mı bekliyor? Servis ve yemek ücretlerini sollayacak. Ders kitaplarına zam yapılacak.

Yeni okul döneminin başlamasına az bir süre kala özel okul velilerini tedirgin eden gelişmeler gündemde. Geçen yıllarda 5000 ila 10.000 TL'yi bulan ders kitabı ücretleri 40.000 TL'lere yükselecek.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan açıklama geldi. Mevcut durumun fahiş artışla alakalı olduğunu ifade eden Ağaoğlu, özel okulların ek ücret talep ettiğini dile getirdi.

''5 kat zam geldi''

Yemek ve servis ücretleri derken şimdi de ders kitaplarının zam oranları gündeme geliyor. Özel okulların ücretler konusunda düzenleme yapıp yapmayacağı ise henüz net değil.

Başkan Aydın Ağaoğlu sert konuştu.

''Tüketici ve üretici fiyat endeksinin üzerinde fahiş artış yaparak yemek, servis, kitap gibi ekstra ücretleri velilere dayatan özel okullar var.''

Veliler bu zamla nasıl başa çıkacak? MEB'e başvurular artabilir.

%400 zam oranı için MEB başvurularının artacağı öngörülüyor. Birçok veli şimdiden çözüm için farklı yollar arıyor. Ağaoğlu, MEB onaylı kitapları almak isteyen velilerin deneyebilecekleri başvuru yollarının varlığından söz etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.