Veliler dikkat, kırtasiye mazlemeleri kanser saçıyor

Veliler dikkat, kırtasiye mazlemeleri kanser saçıyor
 Yazar / Öğretmen MEB
Okulların başlayacağı 9 Eylül tarihi sebebiyle aileler şimdi de okul alişverişi için mağazaların yolunu tuttular. Peki kırtasiye malzemesi alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte detaylar...

2024/ 2025 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına bir aydan az bir süre kala vitrinlerde göze hoş görünecek renk ve kokularla yerini alan kırtasiye malzemeleri çocukların dikkatini çekiyor.

Okul alışverişi yapmaya hazırlanan ailelerin ise dikkat etmeleri gereken çok önemli bir durum var. Söz konusu durumunt temel sebebi de kırtasiye malzemelerindeki kanserojen madde kullanımıdır.

Piyasada albenisi yüksek çocukların dikkatini çeken ancak bir o kadar da ucuz olan çok sayıda markasız ve menşei belli olmayan kırtasiye ürünleri satılıyor.

Bu ürünlerin içeriğinde kanserojen bazı boyar madde ve fitalat gibi ağır kimyasallar barındırdığı bilinmelidir. Kırtasiye malzemelerinin içinde azo boyar madde ile fitalat gibi kimyasalların bulunup bulunmadığı, eğer bulunuyorsa veliler tarafından tercih edilmemesi gerekmektedir.

Yerli ürünlerde TSE logosunun, ithallerde ise CE işareteinin olup olmadığı dikkate alınmalıdır.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.