Toplu alım başlama tarihi açıklandı! İşte Sağlık Bakanlığı'nın 36 bin personel alımı - kadro ve branş boşlukları

Toplu alım başlama tarihi açıklandı! İşte Sağlık Bakanlığı'nın 36 bin personel alımı - kadro ve branş boşlukları
Sağlık sektöründe çalışmaya hevesli binlerce vatandaş bu haberi bekliyordu. İşte Sağlık Bakanlığı son dakika duyurusu ile sözleşmeli personel alımı aşamalarını tek tek açıkladı. Resmi gazetede yayınlanmıştı. Farklı kadrolar için toplamda 36 bin kişiye ihtiyaç var. İşte o detaylar...

Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılında gerçekleştireceği 36 bin sözleşmeli personel alımı, sağlık sektöründeki insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla büyük bir önem taşıyor. Nisan ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile bu alım süreci resmen başlatıldı ve çeşitli kadrolar ile branşlar için istihdam edilmesi planlanan personel dağılımı belirlendi.

" Kadro dağılımına göre; 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip alımı yapılacak. "

Bu personeller, acil sağlık hizmetleri, ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri, sağlık evleri ve yataklı tedavi birimlerinde görev yapacaklar. Henüz başvurular başlamamış olup, temmuz veya ağustos aylarında başlayacağı öngörülüyor.

Başvuru sürecinin ardından yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek, ancak resmi bir tarih açıklanmadı. Bu büyük personel alımı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak. Sağlık Bakanlığı'nın bu adımı, sektörde büyük bir heyecanla bekleniyor ve ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Öğretmen MEB / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.