TESK talep etti: Emeklilerin primi devam edecek mi?

TESK talep etti: Emeklilerin primi devam edecek mi?
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun gündeminde prim vardı. TESK Başkanı Palandöken'in emekli çalıştıran işverenlere seslendi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Balandöken yazılı açıklama yaptı. %5'lik sosyal güvenlik destek primi uygulaması son bulursa vatandaşların zora düşeceğini söyledi.

Emekli işçi çalıştıran işverene %5'lik destek primi veriliyordu. Bu destek kalkarsa işverenler emeklilerle çalışmayabilir.

"Günümüz koşullarında esnafa verilen desteklerin artırılması gerekirken, mevcut desteklerin kaldırılması esnafın ayakta kalma mücadelesini zorlaştırıyor'' diyen Palandöken uygulamanın devam etmesi yönünde açıklamalar yaptı.

Düzenlemenin sadece tek taraflı fayda sağlamadığını ifade eden TESK Genel Başkanı, uygulamanın hem esnafa hem de emekliye yarar sağladığının altını çizdi.

''Kira stopaj vergisi bir yük.''

Mevcut zamlar kiralara da yansıdı. Esnaflar kiralarını ödemek için zorlanmaya başladı. Bu konuya değinen Bendevi Palandöken %20'lik payın esnaflardan alınmaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.