Paket turda fesih hakkı var mı? Ticaret Bakanlığı açıklaması geldi

Paket turda fesih hakkı var mı? Ticaret Bakanlığı açıklaması geldi
Ticaret Bakanlığı tatil planı yapacak tüketiciler için önemli uyarılarda bulunarak mağduriyet yaşamamaları adına bazı konulara dikkat çekti. Bakanlık sosyal medya üzerinden yapılan tatil paketi satışlarına karşı tüketicileri uyardı ve seyahat acentelerinin kendi resmi internet sitelerinden rezervasyon yapılmasını önerdi. Peki paket turda fesih hakkı var mı?

Yaz tatilinde güvenli ve keyifli bir deneyim yaşamak isteyen vatandaşlar için Ticaret Bakanlığı bazı önemli hatırlatmalarda bulundu. Tatil planı yaparken sosyal medya SMS veya e-posta yoluyla gelen tekliflerin doğruluğunun sorgulanması son derece önemlidir.

Seyahat acenteleri ve turizm tesislerinin resmi kurumlarca kayıtlı olup olmadıklarını " www.kulturturizm.gov.tr " ve " www.tursab.org.tr " sitelerinden kontrol edebilirsiniz. Özellikle internet sitelerinin ETBİS kaydının bulunmasına dikkat edin ve ödemeleri acentelerin resmi sitelerinden yapmaya çalışın.

Paket turlarda fesih hakkı var mı?

Söz konusu planlanan paket turlarda katılım sağlanamaması durumunda 30 gün önceden yazılı bildirimle fesih hakkı tanınmakta ve ödemelerin iadesi mümkün olmaktadır. Paket tur sözleşmeleri zorunlu sigorta ve tazminat haklarınızı kapsarken bireysel tüketici uyuşmazlıklarında hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri yetkilidir. Tüm bu önlemlerle tatilinizin güvenli ve huzurlu geçmesini sağlayabilirsiniz.

Öğretmen MEB / TUR FESİH HAKKI ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.