OVP 5 Eylül`de Açıklanıyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Duyurdu!

OVP 5 Eylül`de Açıklanıyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Duyurdu!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz OVP` yi 5 Eylül`de açıklayacaklarını duyurdu. Üzerinde yapılan çalışmaların tamamlandığını söyleyen Yılmaz yeni Orta Vadeli Program (OVP)` ın 2025-2027 yıllarını kapsayacağını belirtti.

Yılmaz, TRT Haber`in ekonomiyle ilgili sorularına yanıt verdi. Yılın ikinci çeyreğinde, tarım sektöründe yüzde 3,7, inşaat dahil hizmetler sektöründe yüzde 2,5 büyüme kaydedildiğini söyleyen Yılmaz, sanayi sektöründe takvim ve köprü günlerinin de etkisiyle yüzde 1,8 daralma olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, üçüncü çeyrekte görülecek durumun enflasyon üzerindeki etkisini sürdüreceğini belirterek, ‘siyasi istikrarımız ve büyüme performansımız 16 çeyrektir aralıksız devam ediyor, bu sayede depremin olumsuz etkilerini kısa sürede bertaraf ettik. Bu, memnuniyet vericidir’ şeklinde konuştu.

Kararlılıkla gelecek dönem için makroekonomik istikrarı güçlendirmeye yönelik adımlarımıza devam ediyoruz diyen Yılmaz, bu sayede üçüncü çeyreğe yönelik göstergeler, talepteki dengelenmenin devamıyla beraber enflasyonun daraltıcı etkisinin devam edeceğini göstermektedir şeklinde sözlerine ekledi.

Yeni OVP Yakın Zamanda Paylaşılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, güncellenecek olan 2025-2027 dönemi yeni OVP' yi çok yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Yılmaz, OVP`nin temel çerçevesinin değişmeyeceği, ancak bazı güncellemeler olacağı konusunda ipuçları verdi. Üç temel güncelleme olacağını söyleyen Yılmaz, bunların makroekonomik değerler, bütçe büyüklükleri ve yapısal reformlar üzerine olacağını dile getirdi.

ogretmen meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.