Ortaöğretim, Önlisans, Lisans mezunları dikkat! Bölüm şartı aranmadan 70 puanla atanmak!

Ortaöğretim, Önlisans, Lisans mezunları dikkat! Bölüm şartı aranmadan 70 puanla atanmak!
KPSS Önlisans, lisans ve Ortaöğretim seviyesinde mezun olanlar devlete atanmak isteyenler memur olabilmek için nasıl bir yol izlemeli? Kolay yoldan 70 puanla atanmak için hangi bölüm tavsiye edilebilir?

Geçtiğimiz yıl KPSS önlisans, lisans veya ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınava girenler bu yıl Aralık ve Ocak aylarını takip ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aralık ve Ocak dönemlerinde paylaşılacak ilanlarla birlikte yeni fırsatlar oluşacak. En azından uzun süredir devlete atanmayı bekleyenler, memur olmak isteyenler memuru olma sürecinde bazı önemli kriterler bulunuyor.

Örneğin; lisans mezunu olan bir birey KPSS önlisans sınavına girerek devlet kurumlarındaki uygun pozisyonlara atanamıyor. Her mezun olunan grup üzerinden sınava girmek ve burada elde edilen başarı ile imkan sunulan bölümlere yerleşmek mümkün oluyor. Fakat bazen istisnalar bulunabiliyor.

Yıl Sonuna Doğru Büyük Bir Personel Alımı Olacak!

O istisnalardan biri de Adalet Bakanlığı… Şu sıralar Adalet Bakanlığı'nın müjdelediği 24 binlik personel alımı takip ediliyor. Yıl sonuna doğru konuyla ilgili net bir açıklama yapılması olası gözüküyor. Buradaki en büyük avantaj ortaöğretim, ön lisans ya da lisans mezunlarının bölüm şartı aranmaksızın sadece 70 puan alıp barajı geçerek Adalet Bakanlığında çalışabiliyor olmasıdır.

Adalet Bakanlığı'nın da kendi içerisinde farklı kadrolarda personel alımı bulunuyor. Bu konuda fikir olması açısından şöyle bir örnek verilebilir; infaz koruma memuru olmak isteyen bir kişi boyu kısa olduğunda başvuruda bulunamıyor ancak icra katipliğine, mübaşirliğe veya zabıt katipliğine başvurabiliyor.

Böyle bir fikri olanların en yakındaki halk eğitim merkezlerine giderek hızlı klavye kullanımı ya da bilgisayar işletmenliği kursuna katılıp belge alması tavsiye ediliyor. Tüm aşamaları geçerek sınav ve sözlü mülakat aşamasına gelecek olan öğrencinin bilmesi gereken bilgilerin yer aldığı hazırlık kitapları da bu süreçte hazırlık yapan adaya büyük katkı sağlıyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.