O hata düzeltilmezse uçak kazaları yaşanabilir

O hata düzeltilmezse uçak kazaları yaşanabilir
Son zamanlarda dünya genelinde devam eden siber saldırıların özellikle ülkemizdeki havacılık sektörüne büyük zararı oldu. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıklamada bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yazılım sistemlerinde dünya genelinde yaşanan arızalardan kaynaklı havacılık sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili olarak "Uçakları yöneten navigasyon sistemleri var. Arada bir siber saldırı yaparak İstanbul üzerinde seyahat ederken pilot kendini Azerbaycan Bakü üzerinde zannedebiliyor. Dolayısıyla burada elbette problem var. Biz de yoğun bir şekilde kafa yoruyoruz. Devletin bütüm kurumları burada. Mutlaka b planımız alternatifimiz var." dedi.

Son dönemde Türkiye'nin geliştirmiş olduğu yerli uydular ve yerli yazılım sistemleri ile söz konusu karışıklığın giderilmesi de mümkündür. İlgili siber saldırıları ülkemiz yapmış olduğu yazılım sistemi altyapısı yatırımları sayesinde en az zararla atlatmaktadır.

Söz konusu durum siber saldırıların yanında global kaynaklı arızalardan da kaynaklanmaktadır.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.