KYK yurt depozito ücreti toplu olarak geri ödenecek!

KYK yurt depozito ücreti toplu olarak geri ödenecek!
KYK yurt depozito ücreti okul ile ilişik kesilen süreye kadar yurt tarafından talep ediliyor ancak 4 yılın sonunda kişiye toplu olarak geri ödeniyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl düzenli olarak yurt ücretlerine yapmış olduğu zam depozito ücretlerini de zamlandırıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversite kayıtları yarın sona erecek. Ardından üniversitelerin açılacağı gün KYK yurtları da aktif olarak hizmetine başlayacak.

Bu süreçte her öğrencinin aylık ücret dışında belli bir depozito yatırması gerekiyor. Her yıl KYK yurtlarına gelen zam ile birlikte depozito ücreti de zamlanıyor: Bu sebeple ara sınıf öğrencilerinin arada oluşan farkı okullar başlamadan önce yatırması gerekiyor. Eğer yatırılmazsa yurttan kayıt siliniyor.

TOPLU OLARAK GERİ ÖDENECEK!

Ödeme sayfasına gelindiğinde iki farklı ekran ile karşılaşılabilir. Bu şu demektir: Eylül ayının 15'i son günü olarak belirtilen ücret depozito ücretidir. Eylül ayının 30. günü olarak belirtilen ücret yurdun aylık konaklama bedelidir.

Tüm bu yatırılan depozitolar öğrenci okuldan mezun olduktan sonra toplu bir şekilde hesabına geri yatırılır.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum