KYK Yurdu depozito ücreti ilk kez 2 bin TL'yi gördü!

KYK Yurdu depozito ücreti ilk kez 2 bin TL'yi gördü!
KYK yurt başvuru sonuçları açıklanmadan önce bu yıl için ödenecek olan tutarlar zamlandı. Zam sonrası aylık konaklama bedeli ile depozito ücreti de değişti. İşte ayrıntılar

Üniversite öğrenimini KYK yurtlarında geçirmek isteyenler için sonuç ekranı bu hafta içinde açıklanacak. Sonuçlar belli olduktan sonra kesin kayıt yapma hakkı kazanan adayların zamlanmış KYK yurt ücretlerini yatırması gerekecek.

Ara sınıfı öğrencileri de arada oluşan depozito farkını ödeyecek. KYK 1. tipten 6. tipe kadar seçilecek odalarda özellikler değiştikçe fiyatlarda değişecek. Her öğrencinin yıllık olarak ödediği depozito ücreti 4.yılın sonunda öğrencinin hesabına toplu olarak geri ödenecek.

Peki kim ne kadar ödeyecek? Zamlı KYK yurt fiyatlarına göre 1. tip KYK yurduna 525 TL ödenirken 6. tip KYK yurduna 855 TL ödenecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılında 1. tip KYK ücretinin depozito bedeli 1.280 TL iken 6. tip KYK yurdunun depozito bedeli 2430 TL'yi görecek. Bu yıl ilk kez 2.000 TL’leri aşan depozito ücreti öğrencileri şaşırtsa da belirtilen tutar ödenmediğinde kayıt işlemi tamamlanmayacak.

Öte yandan ara sınıf öğrencilerinin de arada oluşan depozito farkını ve zamlanmış yurt ücretini Eylül ayı tamamlanmadan ödemesi gerekecek. Depozito ücreti 15 Eylül yurdun aylık konaklama bedeli ise 30 Eylül tarihinde ödenecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.