KYK sonuçları açıklandı, yerleşen öğrenciler aylık kaç TL ödeyecek?

KYK sonuçları açıklandı, yerleşen öğrenciler aylık kaç TL ödeyecek?
Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler için daha önce başvurular alınmıştı. Peki söz konusu öğrenciler başvurularını nereden sorgulayacaklar? Yurtlara yerleşen öğrenciler aylık kaç TL ücret ödeyecekler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruları erişime açıldı. KYK başvuru sonuçları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linki üzerindene devlet şifreleri ile görülebilecektir. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde barınacak olan öğrenciler için ayrılmış 6 tip oda vardır. Söz konusu odaların imkanları birbirlerinden farklıdır.

Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında barınacak olan öğrenciler 2024/ 2025 Akademik Eğitim Yılında aylık kaç TL ücret ödeyecek?

Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde konaklayacak olan öğrenciler 2024-2025 Akademik eğitim yılında KYK'larda barınmaları halinde aşağıdaki ücretleri ödeyeceklerdir.

1. tip ortalar için 517 lira 50 kuruş ücret ödeyeceklerdir

2. ve 3. tip odalar için 607 lira 50 kuruş ücret ödeyeceklerdir

4. tip odalar için 720 lira ücret ödeyeceklerdir

5. tip odalar için 510 lira ücret ödeyeceklerdir

6. tip odalar için 765 lira ücret ödeyeceklerdir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde KYK yurtlarında barınacak olan öğrenciler ise 1125 TL ücret ödeyeceklerdir. Söz konusu ücretler 2023-2024 akademik eğitim yılıyla kıyaslandığında %50 oranında artış yapıldığı görülmektedir.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.