KYK ilk yedek yurt başvuru sonuçları açıklandı! E-devlet sorgulama ekranı

KYK ilk yedek yurt başvuru sonuçları açıklandı! E-devlet sorgulama ekranı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilan edilen başvuru takvimi içerisinde KYK yurt kayıt hakkı kazanıp yerleşemeyen öğrenciler için yedek yerleştirme süreci tamamlandı. GSB KYK 1. yedek yurt başvuru sonuçları sonunda açıklandı

2024-2025 eğitim öğretim yılında üniversitelerin örgün eğitim programlarına kayıt olan öğrenciler ile ara sınıf öğrencilere sonuç ekranını takip ediyordu. Beklenen haber geldi. Yurtlara henüz yerleşemeyen öğrenciler için yedek yerleştirme dönemi devam ediyor.

Konuyla ilgili paylaşım GSB tarafından güncel bir açıklama ile düzenli olarak duyuruluyor. Bu süreçte öğrencilerin her hafta düzenli olarak güncellenen yedek sırasını takip etmesi gerekiyor. Yedek sırası bekleyen öğrenciler her hafta yenilenen sistem üzerinden kendisine sıra gelip gelmediğini öğrenebiliyor.

KYK 1.Yedek Başvuru Sonucu Sorgula!

Geçtiğimiz yıl yapılan uygulamanın bir benzeri devam ettiriliyor. Her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri sistem kontrol edildiğinde yedek sırasının hangi numarada olduğu görüntülenebiliyor.

KYK 1. yedek yurt sonuçlarını sorgulamak isteyenler e-devlet platformuna kullanıcı bilgileri ile girerek görüntüleyebilecek.

Öğrenci sistemi kontrol ettiğinde KYK yurt yerleştirme sonuç ekranında yer alan yurt adı adresi ve kayıt tarihi gibi bilgileri görüntüleyebilecek. Becayiş sistemi yolu ile eğer istediği yurda yerleşememişse kendisi gibi yurt değiştirmek isteyen birini bularak talebini iletebilecek. Yurt sonucu açıklandıktan sonra kesin kayıt hakkı kazanan öğrencinin kayıt ücretini yatırmış olması gerekiyor. KYK yurt ücretleri bu yıl en az 517.50 TL en fazla 855 TL'ye yükseldi.

Öğretmen MEB / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.