İstanbul Ankara seyahatini 80 dakikaya düşürecek tren projesi

İstanbul Ankara seyahatini 80 dakikaya düşürecek tren projesi
İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek tren projesi tamamlanmak üzere. İşte detaylar...

Son zamanların en önemli projelerinden olan Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nda ön proje çalışmalarının tamamlandığı bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Süper hızlı tren hattımızın güzergah uzunluğu 344 kilometre olacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresinin 80 dakika olmasını planlıyoruz. Burada sadece yeni sistem, hız ve zaman kazandırmamış oluyoruz, saatte 350 kilometre hız yapan teknolojiyi de ülkemize inşallah getirmiş olacağız." dedi.

Söz konusu süper hızlı tren projesinin faaliyete geçmesinin ardından İstanbul ve Ankara illeri resmen birbirlerine bağlamış olacaklar. İki şehir arasındaki mesafeyi adeta içi ilçe arasındaki mesafeye düşünecek olan proje sayesinde otoyollarda da rahatlama yaşanacak.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.