İlköğretim kurumları nakil işlemleri ekranı kapatıldı!

İlköğretim kurumları nakil işlemleri ekranı kapatıldı!
İlköğretimde nakil işlemleri için sürecin kapatıldığı öğrenildi. Peki bu durum neden yaşandı? Ne kadar sürecek? İşte ayrıntılar

İlköğretim kurumları nakil işlemleri kapatıldı. Bu haberin yayılması ve başvuruların alınmamaya başlaması merak uyandırdı. Bu kısa süreliğine geçici bir işlem mi yoksa uzun bir süre daha devam edecek mi?

Süreçte teknik bir aksaklık bulunmuyor. Sadece ilköğretim kurumları nakil işlemlerine geçici olarak ara verildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışmaları sebebiyle nakil işlemlerinin kısa süreliğine geçici olarak kapatıldığı ifade ediliyor. Önümüzdeki hafta itibariyle nakil işlemleri ile ilgili herhangi bir pürüz kalmayacak ve başvurular yeniden başlayacak.

MEB öğrenci nakil işlemlerine başvuruda bulunabilmek için türkiye.gov.tr adresine girerek MEB öğrenci nakil işlemleri sayfasından hizmet alınabilir. E-okul sistemi üzerinde velisi olunan öğrenciye ait nakil işlemleri aynı sayfa üzerinden tamamlanabilir.

İLKÖĞRETİM NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri haftalık olarak yapıldığında her hafta aylık olarak yapıldığında ise her ay ilk iş gününden başlayarak son iş gününden hemen önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Öğrencinin öğrenim görmüş olduğu okul müdürlüğüne bizzat giderek dilekçe verilip ya da e-devlet üzerinden nakil başvuru işlemleri tamamlanabilir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.