Emeklilere yapılacak fark ödemesi tarihi açıklandı

Emeklilere yapılacak fark ödemesi tarihi açıklandı
Son dakika SGK tarafından tarih geldi! Memur emekli maaş zam farkı bekleniyordu. 2024 Vatandaşlar temmuz ödemeleri zam farkını 26 Temmuz’da alabilecek. 4C sandık emeklisi, vazife malulü ve dul yetim aylığı alanlar için bu tarih geçerli olacak.

SGK tarih verdi. Emekliye zam farkı 26 Temmuz’da yatacak. Yapılan açıklamada ‘‘5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin 1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecektir’’ ifadeleri yer aldı.

Hey ay aylık alanlara Temmuz ayında 1 aylık maaş farkı tutarı yansıtılacak. 3’er aylık şeklinde aylık alanlar için durum farklı.

Mayıs, Haziran ve Temmuz dönemi aylık alanlar; Temmuz ayı 1 aylık maaş farkı alacak.

Haziran, Temmuz ve Ağustos dönemi aylık alanlar için Temmuz ve Ağustos geçerli olmak üzere 2 aylık maaş farkı yansıtılacak.

Son grup Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde aylık alanlar için Temmuz ve Ağustos ayı geçerli. Bu grupta olanlara 3 aylık maaş farkı tutarı yatırılacak.

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre ‘‘yapılacak toplam fark ödemesi 11 Milyar TL’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.