Emekli maaşlarına seyyanen zam haberi o tarihte verilecek?

Emekli maaşlarına seyyanen zam haberi o tarihte verilecek?
Emekli maaşlarına yapılan %24.7'lik zam oranın ardından hükümet seyyanen zam için düğmeye bastı. Peki emekli maaşlarına yapılacak olan ek zam haberi ne zaman duyurulacak?

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranı %24.7 olarak Temmuz ayında belirlenmişti. Söz konusu yapılacak olan %24.7'lik zam kök maaşlara yansıtıldığında bazı emeklilerin maaşı 10.000 liranın üzerine çıkmayacağı görülmüştü.

Bu sebeplerden dolayı hükümet almış olduğu karar gereği yeni bir formül üzerinde duruyor. Özellikle 10.000 lira bandında takılı kalan ve kök maaşları 9.000 lira bandında olan emeklilerle ilgili çok maaş düzenlemesine gidilmesi planlanıyor

Söz konusu planlama ile ilgili olarak hükümet yetkilileri yapmış olduğu çalışmaları sundular. 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi günü sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden dolayı söz konusu yapılacak olan zamlarla ilgili duyurular 15 temmuz'dan sonra 16 Temmuz salı günü yapılması planlanıyor.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.