Eğitim şartı aranmıyor, üstüne 50 bin TL geliri olan iş

Eğitim şartı aranmıyor, üstüne 50 bin TL geliri olan iş
Son dönemde eğitimli işsiz olarak nitelendirilen çok sayıda kişi alanlarında iş bulamamaktan şikayet eder oldu. Ancak eğitim şartı aramayan yüksek gelirli iş sahibi olmak da mümkün. Peki nasıl?

Ülkemizin iç piyasada ihtiyacı olan personel nitelikleri dikkate alınmadan bir kariyer planlaması ve eğitim planlaması yapan herkes sonucunda hüsrana uğramaya mahkumdur.

Ülkemiz piyasası beyaz yakalı personel adayı fazlası vermektedir. Yani artık masa başı iş olarak tabir edilen çok sayıda pozisyon mevcut aday sayısının fazlalığı yüzünden aylık ücret bazında düşük ücretlerle personel aramaktadır. Bu durumdan en çok etkilenenler de özel okullarda öğretmen olarak çalışanlardır.

İç piyasamız şiddetle ve ısrarla teknik bilgi sahibi usta aramaktadır. Eğitim durumu sorgulamadan kaynak ustası, kalıp ustası, çobanlık gibi meslekleri yerine getirecek kişilere 50 bin liraya varan ücretler teklif ediliyor.

Polis okulları, askeri okullar, tıp fakülteleri, eğitim fakültesinin birkaç bölümü hariç iş garantisi olan üniversite bölümü ise artık yok.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.