Devlet Su İşleri en az ilkokul mezunu personel alıyor!

Devlet Su İşleri en az ilkokul mezunu personel alıyor!
Devlet Su İşleri Taşra Teşkilatı Müdürlüğü yeni personel alacağını duyurdu. En az ilkokul mezunu herkes başvuru yapabilecek. İŞKUR üzerinden yapılacak başvurular için detaylar açıklandı.

Devlet Su İşleri'nden yeni personel alımıyla ilgili açıklama geldi. Şartları taşıyan ve başvuru yapmak isteyen adaylar ilan tarihinden itibaren 5 gün içerisinde İŞKUR üzerinden yapılacak.

Alımlar kura çekimiyle belirlenecek. Sonuçlara ilişkin liste, sınav tarihleri ve atamaya ilişkin bilgiler DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nün resmi sitesinden duyurulacak. Peki genel başvuru şartları neler?

Devlet Su İşleri Genel Başvuru Şartları

  • 18 yaşını tamamlamak.
  • Devlet sırlarına karşı, cinsel saldırı ve anayasal düzene karşı suçları işlememek.
  • Sosyal Güvenlik Kurumlarından emeklilik, maluullük ve yaşlılık aylığı almamak.
  • Göreve engel olacak sağlık probleminin olmaması.

DSİ genel ve özel şartları daha kapsamlıdır. Bu sebeple başvuru yapmak isteyenler ilgili koşulları incelemelidir.

İşe alınmaya hak kazanan adaylar 4 aylık dene sürecine tabi olacak. Şayet bu süre içerisinde aday başarısız olursa iş akdi feshedilecek.

Yapılacak sınavlar sözlü ve uygulamalı şekilde gerçekleşecek. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavda en az 60 alma koşulu da bulunuyor.

İŞKUR üzerinden başvuru yapılabileceği gibi Alo 170 hattını arayarak da başvuru yapmak mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.