Bu yıl o meslek sahipleri çok çalışacak!

Bu yıl o meslek sahipleri çok çalışacak!
Yeni dönem itibariyle en yoğun çalışacak meslek grubu belli oldu. Aile hekimleri geçen yıllara göre çok daha fazla mesai harcayacak. Aile hekimliği sistemi artıp hasta yükü azaltılacak!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu göreve geldiği günden itibaren çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sağlık sisteminde mevcut olan birçok aksaklık için ekip görevlendirildi. Yapılan değerlendirmelere göre hastaların rahatsızlığını ifade edemediği, yanlış doktor branşını tercih ettiği belirlendi.

Hastaların artık hastane hastane dolaşmasına gerek kalmayacak. Birinci basamak sağlık hizmetlerini merkeze alan Bakan Memişoğlu faaliyette olan hastanelerin yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık alanında yeni bir döneme mi giriliyor? Uzmanlar hasta bireylere aile hekimi hatırlatması yaparak aile hekimlerinin görevini anlatacak.

Bu düzenlemeyle aile hekimleri daha sıkı çalışacak gibi duruyor. Bu faaliyet birinci basamak sağlık hizmetlerini destekleyip merkezler arası sağlık kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlama odaklı ilerleme kaydedecek.