Birinci sınıfların kullanacağı defter ve okul ihtiyaç listesi

Birinci sınıfların kullanacağı defter ve okul ihtiyaç listesi
2024 2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala aileler çocuklarına hangi eğitim malzemelerini alacağı konusunda bir belirsizlik yaşayabilmektedir. Söz konusu belirsizliği en çok yaşayan aileler ise hiç şüphesiz birinci sınıf öğrencilerinin aileleridir.

Birinci sınıf öğrencileri için okul alış verişi

Birinci sınıf öğrencilerinin aileleri çocuklarına okul alışverişi yapmak için gitmiş oldukları kırtasiyelerde ve okul malzemesi satan mağazalarda büyük bir tereddüt yaşamaktadır. Hangi boy defter, hangi kalemler ve diğer bütün ihtiyaçlarla ilgili olarak öğrencilerin sınıf öğretmenleri yeni belirlendiği için bir tereddüt içerisinde bulunan 1. sınıf öğrencilerinin velileri söz konusu malzemeleri neye göre alacak?

Uyum haftası belirsizliği çözecek

2 Eylül tarihinden itibaren başlayacak olan uyum haftası eğitim programları çerçevesinde 1. sınıf öğrencileri öğretmenleri ile buluşma fırsatını yakalayacaklar. Öğretmenlerin velilere ekonomik olarak büyük yük getirecek malzemeler aldırması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zaten yasaklanmıştı.

Şimdiden alınabilecek olan materyaller

Ancak defter ve benzeri diğer eğitim materyalleri ile ilgili olarak ailelerin 2 Eylül tarihinde başlayacak olan uyum haftasını beklemeleri tavsiye edilir. Her öğretmenin uygulayacağı müfredat aynı olsa da izleyeceği yol ve velilerden ve öğrencilerden beklentileri farklıdır.

Bu sebepten dolayı ailelerin okullar açıklanana kadar öğrencilerinin kritik eğitim materyallerini şimdiden almamaları gerekir. Bunun dışında kurşun kalem, silgi çanta gibi ihtiyaçlarını ise aileler şimdiden temin edebilirler.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.