Banka Genel Müdüründen ''2025'te Rahatlama Beklemeyin'' Uyarısı!

Banka Genel Müdüründen ''2025'te Rahatlama Beklemeyin'' Uyarısı!
İş Bankası Müdürü Hakan Aran'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 2025 yılı'nda tehlike çanları çalacak. ''Hafifler diye düşünenler 2025'te çok zorluk çekecek'' dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ekonomik krizle ilgili soruları yanıtladı. Kredi kartı harcalamalarının geçen aya göre azaldığını dile getiren Aran, vatandaşın ciddi anlamda frene bastığını söyledi.

''Kemerler şu anda sıkılıyor. Temmuz, Ağustos, Eylül ayı enflasyon rakamları muhtemelen bu durumu teyit edecek. Baz etkisine ilave düşüş olacak. Ben bu yılı yüzde 38-42 bandında bir enflasyonla tamamlayacağımızı düşünüyorum.'' diyerek faiz beklentisini açıkladı.

Enflasyon konusuna değinen Aran, enflasyonun yılı %42 bandında tamamlayacağını düşünürsek politika faizinin önümüzdeki yapılacak olan Ekim, Kasım ve Aralık toplantılarında 50'den 45'e indirileceğini öngördüğünü ifadelerine ekledi.

2025 yılına dikkat çeken genel müdür kredide pahalılığın devam edeceğini söyledi. Merkez Bankası hedefinin %14 ve % 21 bandıyla 2025 yılına başlangıç yapacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2025 yılındaki işsizliğin büyük oranda patlayacağını, rahat ederim diye düşünenlerin çok zorluk yaşayacağını ve işsizlik istihdam piyasasının olumsuz etkileneceğinin haberini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.