Bakan Şimşek: Tolerans açıklaması

Bakan Şimşek: Tolerans açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon konusunda en zorlu dönemin aşıldığını belirterek, para politikasının inşasının zaman aldığını vurguladı. Şimşek, önümüzdeki ay enflasyonun yüzde 60 civarına düşeceğini ve yıl sonunda yüzde 42'ye kadar toleranslarının bulunduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında yaptığı açıklamada enflasyonda en zor dönemin geride kaldığını belirterek, önümüzdeki ay enflasyonun yüzde 60 civarına ineceğini ve yıl sonunda yüzde 42'ye kadar toleranslarının olduğunu söyledi.

Şimşek, uluslararası rezervlerde önemli bir düzelme yaşandığını, net rezervlerin eksi 61 milyar dolardan artı 18 milyar doların üzerine çıktığını ve bu iyileşmenin büyük kısmının vatandaşların ve şirketlerin TL'ye güveninden kaynaklandığını ifade etti.

Ayrıca, Türkiye'nin risk priminde dramatik bir düşüş yaşandığını ve dış kaynağa erişimde sorunların önemli ölçüde ortadan kalktığını belirtti. Para politikasının dezenflasyon sürecini şekillendirdiğini ve inşa sürecinin zaman aldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.