Aşırı sıcaklar nedeniyle devlet daireleri tatil edilecek

Aşırı sıcaklar nedeniyle devlet daireleri tatil edilecek
Sıcakların artması memur vatandaşların çalışma şartlarını zorlaştırmaktadır. İş görememezlik durumları ortaya çıkabiliyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle devlet daireleri tatil edileceği açıklandı. İşte detaylar...

Sıcakların artması devlet dairelerinde çalışılamaz hale getirdi

İran'da son günlerde yaşanan aşırı sıcaklıklar nedeniyle hükümet halkın sağlığını korumak ve enerji tüketimini yönetmek amacıyla ülke genelindeki tüm kamu kurumlarının ve bankaların 10.00'dan sonra tatil edilmesine karar verdi.

Bu karar doğrultusunda yalnızca sabah saat 06:00 ila 10:00 arasında hizmet verilecek. Özellikle güney bölgelerinde sıcaklıkların 50 dereceye ulaştığı ve başkent Tahran'da yarın sıcaklıkların 42 dereceyi aşacağı tahmin ediliyor.

24 Temmuz'da ülke genelinde elektrik tüketimi 79 bin 189 megavat ile rekor seviyeye ulaşmışken elektrik dağıtım şirketi Tevanir bu aşırı tüketimi karşılayamayacağını belirterek başkent Tahran'da kamu ve özel sektör için tatil ilan edilmesini istemişti.

Bu karar İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi tarafından yazılı olarak duyurulmuş ve sıcakların devam etmesi halinde benzer önlemlerin alınabileceği vurgulanmıştır.

Öğretmen MEB / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.