Açık liseye kayıt olacaklar için son başvuru tarihi belli oldu!

Açık liseye kayıt olacaklar için son başvuru tarihi belli oldu!
Örgün eğitim dönemi sona erip açık liseye geçiş yapanlar için kayıt günleri devam ediyor. Açık liseye kayıt işlemleri nereden yapılır? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte ayrıntılar

Milli Eğitim Bakanlığı açık liseye geçiş yapmak isteyen öğrenciler için sistemi aktif hale getirdi. Açık Lise 1. dönem kayıtları devam ediyor. Halk eğitim merkezlerinden yapılacak olan kayıtlar örgün ortaöğretim kurumlarında ilişiği kesilen öğrenciler için başvuruya açıldı. Bu yıl için belirlenen yeni kayıt ücreti 300 TL oldu. Peki ya sınavlar?

Açık Lise Sınav Tarihleri Belli Oldu!

Bu yıl için açık lise sınavları 21-22 Aralık tarihleri arasında uygulanacak. Sınava girmek isteyen adaylar 1 ve 31 Aralık tarihleri arasında işlemlerini tamamlayacak. Açık Öğretim Lisesi başvurusunda bulunmak isteyenler için son gün 22 Eylül olarak ilan edildi. İlk kez kayıt yaptıracak olan öğrenciler için hangi belgelerin teslim edilmesi gerektiği de belli oldu.

Halk Eğitim Merkezlerinde yeni kayıt yaptırmak isteyenler işte şu evrakları teslim edecek:

  • Kimlik

  • 1 adet biyometrik fotoğraf

  • Diploma

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 9.sınıf öğrencisi olup sınıf tekrarına kalanlar da açık lise başvurusunda bulunabilecek. 9. sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran öğrenciler de açık liseye geçiş yapabilecek.

Bulunduğu bölgeden taşınmak zorunda kalanlar ile anne ya da babasının ikamet etmiş olduğu ilçede eğitimini sürdürebileceği bir okul türü bulunmayanlarda açık liseye geçiş yapabilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.