9 Eylül 2024 Pazartesi ücretsiz toplu taşıma kararı

9 Eylül 2024 Pazartesi ücretsiz toplu taşıma kararı
9 Eylül Pazartesi okulların açılması ile birlikte 20 milyonu aşkın öğrenci yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Bu süreçte İBB toplu taşımalarının belirli saate kadar ücretsiz olarak kullanabileceğini müjdeledi.

Ücretsiz toplu taşıma uygulaması okulun ilk günü bazı illerde öğrenciler için okullara kolay ulaşımı sağlamak amacıyla yapılabiliyor. 9 Eylül ulaşım ücretsiz mi? sorusunu araştıranlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi bir açıklama yaptı.

Okulların açılması ile birlikte aynı gün içinde belirli saatlerde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olarak kullanılabileceği müjdelendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 9 Eylül için tüm hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul genelinde 17 bin okul servisi trafiğe çıktı. Toplu ulaşım servis imkanından faydalanamayan öğrenciler için ücretsiz hale getirildi. Peki bu uygulama hangi araçlarda ve hangi saatlerde geçerli olacak?

Ücretsiz Ulaşım Kaç Saat Sürecek?

Okulların açıldığı ilk gün 9 Eylül Pazartesi İstanbul'da saat 06.00 ile 16.00 arasında İBB'ye bağlı tüm toplu taşıma araçları ücretsiz hale getirildi. Bunun yanı sıra İSPARK okul servis araçlarına ilk gün için ücretsiz hizmet alabilme imkanı sunduğunu müjdeledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada tüm önlemlerin alındığı ve İstanbul trafiğinin hafifletilmesi için tedbirli olunduğu da ekledi. İlk 3 gün boyunca aksaklıklar yaşanmaması için İBB birim sorumlu olacak. İstanbul trafiği kent içi kameralardan anlık olarak takipte bulunacak.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.