Yasa Teklifi Meclisten Geçti Mi? Sokak Köpekleri Ne Zaman Uyutulacak?

Yasa Teklifi Meclisten Geçti Mi? Sokak Köpekleri Ne Zaman Uyutulacak?
Sokak köpeklerinin uyutulması ile ilgili yasa teklifi meclisten geçti mi? Sokak köpekleri ne zaman, nasıl uyutulacak? Uygulamaya kimler onay veriyor?

Sokak köpekleri uzun zamandır gündemde. Bunun sebebi ise sürü halinde dolaşarak insanlara zarar veriyor olmaları. Vatandaş bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyordu. Düğmeye basıldı. Çalışmalar başladı. Sokak köpekleri ne zaman uyutulacak?

Sokak Köpekleri Ne Zaman Uyutulacak?

Hayvan Hakları yasa teklifi kapsamında ilk olarak sokak köpeklerinin sahiplenilmesi için bir ay beklenedek. Sahiplenilmeyen köpekler ise iğne vurularak uyutulacak. Yani ölecekler.

İngiltere, İtalya ve Portekiz'de uygulanan bu yöntem için Türkiye ilk olmayacak. Sokak hayvanları ne zaman uyutulacak? Gündemde olan yasa teklifi henüz yasalaşmadı. Ancak yasalaştığında uygulama şu şekilde olacak:

Kent ve kırsal kesim ayrımı yapılmaksızın, belediyelerin barınaklarında bulunan sokak köpeklerinin resimleri çekilecek. Bu resimler, kurulacak bir internet sitesine yüklenecek. Hayvanseverler tarafından bir ay içerisinde sahiplenilmeleri beklenecek.

30 gün içerisinde sahiplenilmeyen sokak köpekleri, enjeksiyon yöntemi ile uyutulacak. Sahiplenilen ya da uyutulan sokak köpeklerinden boşalan yerlere, sokakta bulunan diğer köpekler getirilecek.

Ve aynı süreç onlar için işlemeye başlayacak. Öldürülen köpekler bu sırada herhangi bir acı hissetmeyecek. Konu ile ilgili görüş ayrılığına düşen kamuoyunda, yapılan anketlerde oy veren kesimin çoğunluğu sokak hayvanlarının uyutulmasından yana.

Pek çok belediye de sokak hayvanlarının uyutulmasının daha doğru olacağını; sorunun kısırlaştırma yöntemi ile çözülemeyeceğini dile getirerek, yasa teklifinin uygulanması konusunda hemfikir.

Bununla birlikte hayvanseverler tarafından yapılan imza kampanyasında, iki gün içerisinde 100 binin üzerinde imza, sokak hayvanlarının öldürülmesine hayır dedi. Gelişmeler takip edilerek paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

3 Yorum