Yaklaşan Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olur Mu? Ne Zaman Belli Olacak?

Yaklaşan Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olur Mu? Ne Zaman Belli Olacak?
Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu? Yaz tatilinin başına den gelen Kurban Bayramı tatili 2024 yılında 9 gün olarak mı açıklandı? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. En uzun Resmi tatil olarak bilinen Kurban Bayramı 4 gün sürüyor. Arefe gününün de yarım gün tatil olması dolayısı ile Kurban Bayramı tatili 4.5 gün oluyor. Ancak 2024 yılında Pazar gününe denk gelen Kurban Bayramının ilk günü öncesinde yarım gün arefe tatili de yine Cumartesi'ye denk geliyor.

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olur Mu?

2024 yılında Kurban Bayramı, tam olarak okulların kapanmasının ardından kutlanacak. İlk günü 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk gelecek olan Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte vatandaşların en çok araştırdığı iki konudan biri Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı iken, diğeri de güncel kurbanlık fiyatları 2024.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılan 2024 Kurban Bayramı takvimi şu şekilde

• Kurban Bayramı Arefesi : 15 Haziran 2024 Cumartesi

• Kurban Bayramı 1. Gün : 16 Haziran 2024 Pazar

• Kurban Bayramı 2. Gün : 17 Haziran 2024 Pazartesi

• Kurban Bayramı 3. Gün : 18 Haziran 2024 Salı

• Kurban Bayramı 4. Gün : 19 Haziran 2024 Çarşamba

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağına dair henüz bir açıklama yapılmış değil. Muhtemelen Kabine Toplantısı sırasında bu konu gündeme gelecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.