TYT Ne Zaman? Saat Kaçta? Kaç Dakika Sürüyor? TYT'de Hangi Dersler Kaç Soru Var?

TYT Ne Zaman? Saat Kaçta? Kaç Dakika Sürüyor? TYT'de Hangi Dersler Kaç Soru Var?
TYT ne zaman? Saat Kaçta? TYT'de hangi dersler var? Kaç soru var? TYT'den ne zaman çıkılır? TYT kaç dakika sürüyor? Tüm merak edilen soruların yanıtları haberimizde:

YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi TYT ile başlayacak. YKS'ye başvuruda bulunan adayların tamamı TYT'ye girecek. Bu nedenle çok sayıda sorunun yanıtları araştırılıyor. TYT ne zaman? TYT saat kaçta? TYT'de kaç soru var? TYT'de hangi dersler var? TYT kaç dakika sürüyor? TYT'de ne zaman çıkılır?

TYT Ne Zaman? Saat Kaçta?

TYT, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olarak 8 Haziran 2024 Cumartesi günü yapılacak. Temel Yeterlilik Testi saat 10.15'te başlayacak.

TYT'de Hangi Dersler Var? Kaç Soru Var?

Temel Yeterlilik Testi'nde bulunan dersler ve soru sayıları şu şekilde:

• Türkçe : 40 Soru

• Sosyal Bilimler : 20 Soru

- Tarih : 5 Soru

- Coğrafya : 5 Soru

- Felsefe : 5 Soru

- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi : 5 Soru

• Temel Matematik : 40 Soru

• Fen Bilimleri : 20 Soru

- Fizik : 7 Soru

- Kimya : 7 Soru

- Biyoloji : 6 Soru

TYT Kaç Dakika Sürüyor? Ne Zaman Çıkılır?

Toplamda 120 sorunun sorulacağı TYT'de adaylar sınava 10.15'te başlayacak. Ve cevaplama işlemlerini erken bitirmiş olsalar dahi ilk 90 dakika boyunca sınavdan çıkamayacaklar. Son 15 dakika da sınav salonundan çıkmak yasak olacak.

165 dakika sürecek olan Temel Yeterlilik Testi 13.00'da bitecek. Adaylar 11.45'ten önce ve 12.45'ten sonra sınav salonundan çıkamayacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.