Türkiye'de bulunan o denizimiz resmen ölüyor

Türkiye'de bulunan o denizimiz resmen ölüyor
 Yazar / Öğretmen MEB
Marmara Denizi ülkemizin tek iç denizidir. Söz konusu Marmara Denizi müsilajdan sonra yeni bir kirlilikle adım adım ölüme doğru gidiyor. İşte detaylar...

Son yıllarda müjilaj belasıyla mahvolma noktasına gelen Marmara Denizi şimdi daha büyük bir tehditin pençesine düştü. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü, kirliliğin çok yüksek seviyelerde olduğu Marmara Denizi için kapsamlı bir araştırmanın içine girdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilim 2 gemisi ile 8 bilim insanının katıldığı ve 4 gün süren 2024 Marmara Denizi seferlerinin ilk bölümü tamamlanırken yayınladığı raporla Marmara Denizi'nin artık ölüm evresine girdiğini fade etti.

Deniz suyu sıcaklığındaki artışın daha az oksijen çözülebilmesine ve kirlilik artışına neden olduğunu aktaran bilim insanları söz konusu kirliliğin ve deniz suyu sıcaklığındaki arışın bu şekilde devam etmesi halinde canlılığın marmara denizinde 5 yıl içerisinde çok önemli anlamda sona ereceğini ifade etti.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.