Türkiye En Çok Ne İthal Ediyor? Hangi Ülkeden İthalat Yapıyor?

Türkiye En Çok Ne İthal Ediyor? Hangi Ülkeden İthalat Yapıyor?
Türkiye Ocak 2024 istatistiklerinden elde edilen sonuçlara bakıldığında, Türkiye en çok ne ithal ediyor? Türkiye en çok hangi ülkeye ithalat yapıyor?

2024 yılında Türkiye en çok ne ithal ediyor? Türkiye en çok hangi ülkeye ithalat yapıyor? Sonuçlar en çok TÜİK Dış Ticaret verileri baz alınarak TGDF Dijital Veri Paneli'nde ortaya konuldu. Elde edilen sonuçlar 2024 yılı Ocak ayına ait.

Türkiye En Çok Ne İthal Ediyor?

2024 yılı Ocak ayında, 2023 yılı Ocak ayına göre yapılan ithalatta %16.77 oranında düşül yaşandı. Gıda, tarım ve içecek ithalatı baz alındığında 1.6 milyar dolar değerinde ithalat yapıldığı göze çarptı.

186.9 milyon dolar ile en fazla ithal edilen ürün buğday olarak belirlendi. Soya fasulyesi 170.4 milyon dolar ile buğdayı takip ederek ikinci sırada yer aldı. Sığır ithalatı, 87.1 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye En Çok Hangi Ülkeye İthalat Yapıyor?

Türkiye'nin en fazla ithalat yaptığı ülkeler sıralamasında ilk sırada 318 milyon dolar ile Ocak ayında Rusya yer aldı. Ukrayna, yapılan 149 milyon dolarlık ithalat ile ikinci sırada yer aldı.

104 ve 102 milyon dolar ile üçüncü ve dördüncülük Brezilya ve ABD'nin oldu. Malezya 67 milyon dolar ile beşinci sırada yer aldı. Rusya'dan en çok ithal edilen ürünler arasında buğday, ham ayçiçeği yağı ve ayçiçeği küspesi yer aldı.

Öğretmen MEB - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.