Tüm vatandaşlara devletten ücretsiz doğalgaz müjdesi

Tüm vatandaşlara devletten ücretsiz doğalgaz müjdesi
Tüm Türkiye'de geçtiğimiz yıl meclis onayı doğrultusunda doğalgazın 25 metreküpe kadar olan kısmı ücretsiz olarak kullanılmıştı. Yeni yayınlanacak olan meclis kararı ile söz konusu ücretsiz doğalgaz kullanımı tekrar devam edecek. Peki söz konusu uygulama ne zaman başlayacak? Uygulamadan kimler yararlanacak? Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar kullanılacak?

31 Mayıs 2024 tarihine kadar meclisin vermiş olduğu onay çerçevesinde tüm vatandaşlar kullanmış oldukları doğalgazın 25 metre küpe kadar olan kısmını ödemiyorlardı.

31 Mayıs tarihinden itibaren söz konusu uygulama sona erdi. Ancak yerel kaynaklardaki doğalgaz artışı sebebiyle söz konusu uygulama yeniden gündeme gelecek. Özellikle Filyos sahasında yapılan araştırmalar neticesinde doğalgaz rezervlerinde büyük bir keşif yapılmıştır.

Yapılan sondaj çalışmaları neticesinde bulunan doğalgaz kaynakları önce vatandaşların hizmetine sunulacaktır.

Meclis onayından geçecek olan ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kullanım hakkı resmi gazetede yayınlanmasının ardından tüm vatandaşlar tarafından kullanılacak. Söz konusu 25 metreküp ücretsiz doğalgaz hakkı 31 Mayıs 2025 tarihine kadar devam edecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum