Son Dakika! Ak Parti emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı

Son Dakika! Ak Parti emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı
Ak Parti Genel Başkanveli Mustafa Elitaş'tan emekli maaş artışının hesaplara yansıtılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ak Partı Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş son zamanlarda gündemden düşmeyen emekli maaşıyla ilgili soruları yanıtladı.

Maaş farklarının hesaba ne zaman yansıtılacağı merak konusuydu. Mustafa Elitaş konuyla ilgili ''Farkın ne zamna yatması önemli değil. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için yatacak'' ifadelerini kullandı.

Ay başında emekliler maaşlarını alıyorsa 1 Ağustos tarihinde 12.500 olan tutar yerine 17.500 TL alacaklarını söyledi.

Belediye borçları konusuna da açıklık getiren Elitaş ''Borcun rakamıyla ilgili en son SGK'dan aldığımız 100 milyar lira civarında yakın bir borç olduğunu biliyoruz. 2019-21-23 yıllarında yeniden yapılandırma yaptık. 5 yıllık süre verdik. Belediyelere de 10 yıllık süre verdik. Ona rağmen bu işi yapmıyorlarsa yaptıkları işlerde yanlışlık var'' ifadelerini kullanarak belediyelerdeki bu durumun altını çizdi.

Belediyelerin kaynaklarını doğru kullanması halinde borçlanmanın artmayacağına dikkat çeken Mustafa Elitaş şu andaki tahsil yolunun haciz olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.