Sokak Hayvanları Ne Zaman Uyutulacak 2024? Düzenleme Neleri Kapsıyor?

Sokak Hayvanları Ne Zaman Uyutulacak 2024? Düzenleme Neleri Kapsıyor?
Sokak hayvanları ne zaman uyutulacak 2024 yılının bugünlerinde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Meclis tatile girmeden yasalaşacak mı?

Sokak köpekleri ne zaman uyutulacak 2024 yılının bugünlerinde yanıtı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Pek çok hayvansever AK Parti'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı bu düzenlemeye karşı çkarken, canı sokak köpeklerinden dolayı yanan ya da yanacağından korkan vatandaşlar da uygulamaya destek çıkıyor. Hayvanseverler seslerini daha çok duyurabildikleri için, genel itibari ile uygulamanın desteklenmediği ekranlara ve kamuoyuna yansıtılıyor. Ancak yapılan anket sonuçlarına göre çoğunluk, sokak hayvanlarının uyutulmasını istiyor.

Sokak Hayvanları Ne Zaman Uyutulacak 2024?

AK Parti'nin üzerinde uzun zamandır çalıştığı, sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik düzenlemenin son kararının bu hafta içerisinde verilmesi bekleniyor. Düzenleme kapsamında sadece sokak hayvanlarının uyutulması yer almıyor.

• Kaçak üretim yapılarak elde edilen yavruları sokağa salanlara 50 bin TL ceza uygulanacak.

• Hastalıklı ve sahiplenilme olanağı bulunmayan köpeklere ötenazi uygulanacak.

• Devlet, barınak ve kısırlaştırma konusunda belediyelere destek olacak..

Kararın, meclis tatile girmeden yasalaştırılması bekleniyor.

Öğretmen MEB - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.