Öğrencilere sınav öncesi müjde! O gün öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olacak!

Öğrencilere sınav öncesi müjde! O gün öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz olacak!
2 Haziran Pazar günü ÖSYM tarafından düzenlenecek LGS sınavı ile Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş sınavına katılacaklar için belediyeden Pazar günü müjdesi geldi. Sınav günü tüm ulaşım araçları ücretsiz olacak. İşte ayrıntılar

Sınava girecek olan öğrencileri ve öğretmenleri ilgilendiren o müjdeli haber İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek iki farklı sınav için öğrencilerin ve sınav görevlilerinin ulaşımı ücretsiz hale getirildi.

İBB toplu ulaşım araçları; Metro İstanbul, İETT ve şehir hatları ücretsiz ulaşım sağlanabilecek araçlar arasında yer alıyor. Adaylar sınav belgelerini göstererek bu ulaşım araçlarına ücretsiz olarak binebilecek.

Sınav Günü Ücretsiz Ulaşım Kararı!

Pazar gününe özel olarak İETT ve şehir hatları otobüsleri ek sefer düzenleyecek. Avrupa yakasında 23 hat için 28 ek sefer, Anadolu Yakası'nda 47 hat için 86 ek sefer düzenlenecek. Öğrencilerin ve sınav görevlisi olarak öğrencilerin başında yer alacak öğretmenlerin sınav günü sınav merkezlerine ulaşımını kolaylaştırabilmek amacıyla böyle bir uygulamaya adım atıldı.

Pazar günü uygulanacak tüm sınavlarda sadece belge göstererek ücretsiz kullanımdan faydalanılacak. Ücretsiz ulaşım imkanı saat kaçta başlayıp kaçta sona erecek?

2 Haziran Pazar günü uygulanacak LGS sınavı ile Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş sınavı için ücretsiz ulaşım araçları kullanılabilecek. Öğrencinin sınav belgesini öğretmenlerin ise görev belgesini göstermesi yetecek. Sınav başlangıcından tam 2 saat öncesi başlayan ücretsiz ulaşım uygulaması sınav bitişinden 2 saat sonraya kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.