O Tarih Belli Oldu! 2024 Mayıs Ayı Enflasyon Oranları Ne Zaman Açıklanacak?

O Tarih Belli Oldu! 2024 Mayıs Ayı Enflasyon Oranları Ne Zaman Açıklanacak?
2024 Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanacağı tarih pek çok kesim tarafından merak ediliyor. Başta mal sahipleri ve kiracılar, ardından memurlar ve emekliler, TÜİK tarafından açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon rakamlarını merak ediyor. Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

2024 Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanacağı zaman pek çok kesim tarafından merak ediliyor. Başta kiralık dükkanı bulunan mal sahipleri ve kiracılar, sonrasında da memurlar ve emekliler, TÜİK tarafından açıklanacak olan Mayıs ayı enflasyon rakamlarını merak ediyor.

Dükkan kiraları için, ev kiralarında olduğu gibi yüzde 25 zam sınırlaması bulunmuyor. Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu enflasyon açıklamasında, Mayıs ayının, enflasyon rakamlarının en yüksek olacağı ay beklentisine sahip olduklarını dile getirdi.

2024 Mayıs Ayı Enflasyon Oranları Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından, 2024 Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Buna göre 3 Haziran 2024 Pazartesi günü 10.00'da, Mayıs ayına ait enflasyon verileri açıklanmış olacak.

TÜİK tarafından açıklanacak rakamlar arasında sadece Mayıs ayına ait enflasyon oranları da yer almayacak. Bununla birlikte 2024 yılının beş aylık enflasyon farkı belli olacak. Memur ve emekli maaşları daha kolay şekillenecek.

Ayrıca yıllık enflasyon ortalaması belli olacak. Kira sözleşmesi yenileyecek olanlar işlemlerini bu rakamlar üzerinden yapacak. Tüm bu nedenler dolayısı ile pek çok kişi, TÜİK tarafından açıklanacak olan 2024 enflasyon oranlarını merakla bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.