O liselere %100 zam geldi! Tepkiler çığ gibi büyüyor

O liselere %100 zam geldi! Tepkiler çığ gibi büyüyor
Zam haberlerinin ardı arkası gelmiyor. Önce yemek, servis ve kitap ücretleri derken özel liselere yapılan zam oranları dudak uçuklattı. Robert koleji ücreti 1 milyonu aşarak en pahalı okullar arasına girmeyi başardı.

YKS sınav sürecinin ardından eğitimciler, politikacılar ve hakın birçok kesiminden eğitimin gerilemesine yönelik eleştiriler başladı. Çocuğunu özel okula göndermek isteyen veliler artık bir kere daha düşünecek.

Yabancı okulların zam oranları geçen yıla göre bu sene %100 arttı. Fransız ve Alman okulları krizi gündeemdeyken bu okullardan Türk öğrenci alınmayacağına dair açıklamalar gelmişti. Durum öyle ki artık veliler istese bile çocuklarını bu okullara veremeyecek gibi duruyor.

MEB özel okullarda okuyan öğrenciler için yapılacak zamlara sınırlama getirmişti. Peki yeni okula başlayacaklar ne yapacak?

Yabancı liseler arasında bu yıl en fazla zam yapılan lise Robert Koleji oldu. Tamı tamına %134.7 oranında zamlandı ve 1 milyon bandını aştı. Geçen yıl 446.400 TL olan okul ücreti bu yıl 1 milyon 447 bin 900 TL'ye çıktı.

Diğer özel okullarda da zam oranları farksız değil. Robert Koleji'ni 842 bin 385 TL ile Alman okulu takip ediyor.

İzmir Amerikan Lisesi 759 bin 500 TL, Tarsus Amerikan Koleji ücreti ise 721 bin 280 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.