O ilin barajları resmen kurudu, 10 günlük suları kaldı

O ilin barajları resmen kurudu, 10 günlük suları kaldı
 Yazar / Öğretmen MEB
2024 yılı yazı son 20 yılın en kurak yazı olarak tarihe geçti. Peki bu kuraklıktan dolayı hangi ilin barajları resmen kurudu?

2024 yılı yazı hem yüksek sıcaklıkları, yaşanan orman yangınları ve şiddetli buharlaşma seviyesi ile resmen doğal afet gibi geçmekte. Yaşanan bu kuraklıktan en çok etkilenen ise hiç şüphesiz illerin barajlarındaki su seviyeleridir.

Amasya söz konusu kuraklıktan en çok etkilenen illerimiz arasında. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından "Şehrimizde sürekli olarak suyu verdiğimizde, herhangi bir kesinti yapmadığımızda 10 günlük suyumuz var. Ancak her şey kontrolümüz altında." paylaşımında bulundu.

İlgili paylaşım neticesinde telaşlanan vatandaşlar ise söz konusu susuzluk tehlikesinin nasıl çözüleceği ile ilgili sorular sormaya başladı.

Konuyla ilgili olarak ayrıca Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi "Kıymetli hemşehrilerim, suyumuzu tasarruflu kullanmaya devam ettiğimiz sürece herhangi bir problemimiz yok. Bizler de kontrolü elimizde tutarak, zaman zaman uyguladığımız kesintilerle sorunu çözmeye çalışıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi su tasarrufu yapmaya davet ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.