Memurlar o şehirden akın akın göç ediyor

Memurlar o şehirden akın akın göç ediyor
Enflasyon ve zamlar memur kesimi de bir hayli zorlamaya başladı. TÜİK verilerinin açıklanmasıyla Gaziantep'te yaşayan birçok memur farklı şehirlere göç etmeye başladı.

Gaziantep aldığı göçlerin yanı sıra verdiği göçlerle de dikkat çeken şehirlerden biri oldu. Özellikle 2023 yılının TÜİK verilerine bakıldığında ortalama 3 bin kişi kente gelirken 7 bin küsür kişi ise başka yerlere göç etti. Giden vatandaşların yüksek çoğunluğu memurlardan oluşuyor.

Aldığı göçle nüfusunu artıran Gaziantep son yıllarda ilginç bir grafiğe şahit oldu. Ekonomik zorluk sebebiyle gelenlerden çok gidenlerin olduğu şehirde yaşam pahalılığı dikkat çekmeye başladı.

Memurlar daha ucuz şehirleri tercih ediyor

Hesaplanan verilere göre Gaziantep'ten giden kişi sayısı toplamda 7 bin 870 kişi oldu. Bu kesimin 4 bin 770'i erkek, 3 bin 100'ü ise kadınlardan oluşuyor.

Memur maaşları hayat standartının altında kaldı

Enflasyon ve zam oranlarının açıklanmasıyla vatandaşlar daha ucuz ve rahat şehirlere doğru gitmeye başladı. Özellikle memurlar eş durumu gibi haklarını kullanarak ekonomik açıdan rahat edebilecekleri şehirleri araştırıyor. Gaziantep'ten göçen kişilerin büyük çoğunluğunun memur olması da ekonomideki olumsuzlukları gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.