Kulislerden Gelen İddialarla Asgari Ücret Ara Zam Son Dakika 2024 Haberleri

Kulislerden Gelen İddialarla Asgari Ücret Ara Zam Son Dakika 2024 Haberleri
Asgari ücretle çalışan vatandaş, her geçen gün, yaklaşan Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 2024 yılı Mayıs ayı kulis bilgilerine göre asgari ücretle ilgili mutabık olunan bir ara zam rakamı var. Parti genel başkanlarının da bu artışa desteği var... İşte yaşanan son dakika gelişmeleri ve kulislerden alınan, kesin olmayan iddialar:

2024 yılının başında yapılan zam ile birlikte asgari ücret 17.002 TL oldu. Ve sonrasında, yapılan yüksek zam oranının, ara zam yapılmayacak olması dolayısı ile verildiği açıklaması geldi. Asgari ücretle çalışan vatandaş şimdilerde son dakika haberlerini takip ediyor.

Asgari Ücret Ara Zam Son Dakika 2024

Artan enflasyon oranlarına bağlı olarak hissedilen pahalılık dolayısı ile vatandaşlar asgari ücrete ara zam talebinde bulunuyor. Ve konu ile ilgili her son dakika haberini dakip ediyorlar.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a konu ile ilgili her mikrofon uzatıldığında, "2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Zaten zam yapan mecra da biz değiliz. Biz sadece çalışan ve işvereni aynı masada buluşturan bir moderatörüz." dedi.

Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli'ye de asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı soruldu. Bahçeli konu ile ilgili, asgari ücretli çalışanı sevindirecek şu açıklamaları yaptı:

"Artışla ilgili herhangi bir şey gelirse destekleriz. Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyelerini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görevi olmalıdır. Bu nedenle buna benzer teklifler gelirse, biz gerekli katkıları sağlarız."

Bununla birlikte kulislerden alınan duyumlarla iddia edilen şu ki. Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret ara zammı hakkında görüşmeler yaptılar.

Yapılan görüşmeler sonrasında asgari ücretin Temmuz ayında 3.000 TL arttırılarak 20.000 TL olması konusunda anlaştılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.