İstanbul Plaj Giriş Ücretleri 2024 Haziran Ayının Gelmesi İle Belli Oldu!

İstanbul Plaj Giriş Ücretleri 2024 Haziran Ayının Gelmesi İle Belli Oldu!
Haziran ayının gelmesi ile birlikte İstanbul'da pek çok plaj açılışını yaparak hizmet vermeye başlayacak. Fiyatlar geçen yıla göre kıyaslandığında dudak uçuklatan nitelikte artış gösterdi. Ancak bazı kişiler bazı plajlardan ücretsiz yararlanırken; bazı plajların da ücret olarak çok makul oldukları gözden kaçmadı.

Haziran ayının gelmesi ile birlikte İstanbul'da pek çok plaj ve tesis açılış yapacak. İstanbul'da yaşayanlar ise tatil için megakentten ayrılamıyorlarsa, "İstanbul plaj giriş ücretleri 2024" araştırmasını internet üzerinden yapıyorlar. Ücrete sadece şemsiye, şezlong ve duş hizmeti dahil ediliyor. Ve fiyatlar ilçeden ilçeye; günden güne (hafta içi - hafta sonu) olarak değişkenlik gösteriyor.

İstanbul Plaj Giriş Ücretleri 2024

İstanbul'un sahil kesiminde yer alan plaj giriş ücretleri, geçtiğimiz yıl ile karşılaştırılarak değerlendirildiğinde, ortaya çıkan yüksek rakamlar dikkat çekiyor.

Sarıyer'de bulunan kişi başı plaj ücretleri 250 - 750 TL arasında değişiklik gösterirken, Şile'de kişi başı plaj giriş ücretleri 200 - 800 TL aralığında değişkenlik gösteriyor. Florya'da ise ortalama olarak bir kişi 500 TL'ye plaja giriş yapabiliyor.

Büyükada'nın bitişiğinde yer alan Sedef Adası'nda bulunan bir tesis ise bir kişi için giriş ücretini 1.000 TL olarak belirlediğini duyurdu. Büyükada'da 2023 yılında bir kişi hafta içi plaja 150 - 250 TL aralığında giriş yaparken, 2024 yılında hafta içi plaj giriş ücretleri 500 - 600 TL; hafta sonu ise 800 TL civarında belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR'a bağlı plaj giriş ücretleri de belli oldu. Tesislere İstanbulkart ile turnike sisteminden giriş yapılacak. Caddebostan ve Florya Güneş Plajı kişi başı giriş ücreti 60 TL olarak belirlendi.

Aynı tesislere öğrenciler 30 TL'ye, engelliler ve refakatçileri ile 60 yaş üstü vatandaşlar, şehit ve gazi aileleri ücretsiz giriş sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.