İnstagram kapatıldı, yeniden ne zaman açılacak?

İnstagram kapatıldı, yeniden ne zaman açılacak?
Ülkemiz dünyada en çok sosyal medya kullanan ülkeler arasında yer almaktadır. En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri de Instagram'dır. Peki Instagram ülkemizde neden kapatıldı? Söz konusu uygulama tekrar ne zaman açılacak?

Instagram ülkemizde en çok kullanıcısı olan sosyal medya uygulamalarından biridir. Ülkemizdeki milyonlarca kullanıcısı sayesinde çok sayıda gelir ve imkan elde eden Instagram ve bağlı olduğu şirketlerin ülkemizi yok sayacak adımlar atmaları ilk defa olan bir durum değildir.

Daha önce de YouTube ve Vikipedi aynı adımları atmıştı. Ancak Türkiye'nin etkili duruşu ve internet camiasında vazgeçilmez bir ülke olmasından söz konusu geri adım atmıştı. Aynı durum şu an Instagram için de geçerlidir. Meta şirketler grubuna bağlı olan Instagram için Türkiye'nin belli başlı talepleri bulunmaktadır.

Ancak Meta Türkiye'nin taleplerini dikkate almaktan ziyade Türkiye'yi yok saymaktadır. Özellikle paylaşım kısıtlaması konusunda ülkemizin ciddi talepleri bulunmaktadır.

Meta ile anlaşılana kadar sosyal medya uygulaması olan Instagram ülkemizde kullanılmayacaktır.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.