İBB Açıkladı! İstanbul'da 2 Haziran Pazar Günü Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

İBB Açıkladı! İstanbul'da 2 Haziran Pazar Günü Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?
LGS ve YDUS 2024 sınavlarına girecek öğrenciler ve görevli öğretmenler merak ediyor: 2 Haziran Pazar günü toplu taşıma ücretsiz mi? Konu ile ilgili açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Ücretsiz ulaşımdan kimler yararlanacak? Ücretsiz ulaşım nasıl sağlanacak? Saat kaçta başlayıp kaçta bitecek?

2 Haziran 2024 Pazar günü iki oturum halinde uygulanacak ve 1.200.000 civarında öğrencinin gireceği LGS ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yapılacak. Öğrenciler ve görevli öğretmenler buna bağlı olarak "2 Haziran Pazar günü toplu taşıma ücretsiz mi?" sorusuna yanıt bulmaya çalışıyorlar.

2 Haziran Pazar Günü Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

2 Haziran 2024 Pazar günü hem LGS hem de YDUS 2024 sınavları uygulanacak. Ve bu sınavlara girecek öğrenciler ile sınavda görevli öğretmenler toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Ücretsiz toplu taşıma olanağından yararlanmak isteyen öğrenci ve görevli öğretmenlerin yapmaları gereken tek şey, sınav giriş belgelerini göstermek olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre uygulamadan, sınava girecek öğrenciler ve görevliler faydalanacak. Ücretsiz toplu taşıma uygulaması, İstanbulkart entegrasyonuna sahip toplu taşıma araçları için geçerli olacak.

Uygulama sınavdan 2 saat önce, yani 07.30'da başlayacak. Sınavın bitmesinden iki saat sonra yani 14.50'de sona erecek. Bununla birlikte ek seferler düzenlenerek her öğrencinin bu imkanlardan yararlanması sağlanacak.

Öğrencilerin, sınav saatinden en az yarım saat önce; yani 09.00'da sınava girecekleri okullarda hazır bulunmaları öneriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.