Halk Eğitim Merkezleri 1 Eylül kararı! Neler değişecek?

Halk Eğitim Merkezleri 1 Eylül kararı! Neler değişecek?
 Yazar / Öğretmen MEB
Halk Eğitim Merkezleri hakkında alınan kararın asıl sebebi neydi? 1 Eylül tarihi ne ifade ediyor? İşte süreçle ilgili merak edilenler

Devletin kamu kaynaklarını daha verimli kullanabilmek ve tasarruf tedbirlerini etkin şekilde uygulayabilmek amacıyla almış olduğu tedbirler yeni eğitim öğretim yılı itibariyle geçerli olacak.

Halk Eğitim Merkezlerindeki yapılanmanın daha planlı şekilde yürütülmesi adına alınan bu kararlar Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından alındı ve genel müdürlüklere aktarıldı.

Genel müdürlükler için tahsis edilen ders saati vizesini aşmadan vizenin adil şekilde kullanılması amaçlandı. Ayrıca iş garantili kursları öne çıkarabilmek ve aslında dezavantajlı olan grupları ulaşabilmek hedeflendi.

Yeni sistemin E-Yaygın üzerinden yürütülebilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacak ve 1 Eylül tarihi itibariyle tüm bu düzenlemeler geçerli olacak. Ders saati süresi tanımlaması yapılırken her ilçe için ayrı ayrı planlama yapılacak.

Ayrıca kurum yöneticisinin giriş ekranına ve kurs planlama ekranına ilçedeki toplam ders saat süresi, kullanılan ve kalan ders saatini gösteren bir sayaç eklenecek. Süre dolduğunda istisna tutulan kurslar hariç yeni kurs planlamasına ancak izin verilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Öğretmen MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.