Gurbetçilere 2000 Euro vatana destek vergisi

Gurbetçilere 2000 Euro vatana destek vergisi
Çok saydık internet sitesinde yapılan habere göre özellikle Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızdan 2000 Euro yıllık vatanı destek vergisi kesilecek iddiaları yer almaktadır. Peki bu haberlerin doğruluk payı nedir?

Son dönemde yapılan vergi artışları ve yeni vergi düzenlemeleri sebebiyle internet sitelerinde yer alan vergi haberleri çok fazla talep görmektedir. Bu sebeple yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan da her yıl Türkiye girişlerinde ödemeleri gereken Tek seferlik 2000 Euro tutarında bir vergi alınacağı iddiaları gündemi meşgul etmektedir.

Bu iddia ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi bünyesinde görev yapmakta olan dezenformasyonla mücadele merkezi tarafından yalanlanmıştır.

Hatta Bazı internet sitelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in söylediği iddia edilen Sözde vatana destek vergisi ile gurbetçilerden yılda 2000 Euro alınacağı haberleri dahi yer almaktadır.

Söz konusu iddialar ve haberler gerçeği yansıtmamakla beraber herhangi bir yetkili merciden yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla ilgili bir vergi alınacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.