Gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni dönem başlıyor

Gayrimenkul ve otomotiv sektöründe yeni dönem başlıyor
Gayrimenkul ve otomotiv satışlarına yönelik yeni güncellemeler Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından duyuruldu. Eski sistem yerine satışlarda yeni bir dönem başlayacak.

Gazetecilerin sorduğu soruları yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat 15 Eylül'de yeni bir düzenlemenin başlayacağını duyurdu. Gayrimenkul için ilan sitelerindeki doğrulanmış ilan dönemine geçileceğinin altını çizen Bolat yapılacak yeniliğin öneminden de bahsetti.

İlan sitelerindeki bazı ilanlar yanıltıcı veya gerçeği yansıtmayan ilanlar olabiliyor. Ömer Bolat'ın ifadesinde''İlan sitelerinde gördüğünüz ilanların hiçbiri katakulli ya da tüketiciyi aldatmaya yönelik olmayacak. Konut satacak kişi, e-devlet üzerinde gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satışlara aracılık edecek'' açıklamalarına yer verdi.

Otomotiv sektörü için de benzer bir gelişmenin yaşanacağını söyleyen Bakan önce emlak kısmındaki düzenlemelerin yapılacağını ardından 2 haftalık süreç sonrasında bu durumu otomotiv sektörüne uygulayacaklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan yeni düzenlemeyle ilgili ''Getireceğimiz ürün ile sadece ilan sitelerindeki ilanların verilmesindeki aşamaları resmiyete bağlıyoruz'' diyerek artık e-devlet üzerinden kişilerin kendisine ait gayrimenkulü seçip emlakçı yetkilendiriceğini söyledi.

Otomotiv sistemindeki yeni düzenleme sayesinde de ilanlar üzerindeki manipülasyonları kaldıracaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.