Ezgi Gözeger Anlattı: Kredi Kartımdan Bilgim Dışında Harcama Yapılmış!

Ezgi Gözeger Anlattı: Kredi Kartımdan Bilgim Dışında Harcama Yapılmış!
Gazeteci, Now Haber sunucusu Ezgi Gözeger'in başına geldi. Ve hepimizi korkuttu! Kredi kartımdan bilgim dışında harcama yapılmış dememek için dikkat edilmesi gerekenler:

"Kredi kartımdan bilgim dışında harcama yapılmış" şeklinde aramalar internet ortamında, Now Haber sunucusu, Gazeteci Ezgi Gözeger'in yapmış olduğu Twitter paylaşımı ile birlikte gündeme geldi. Gözeger paylaşımında:

Kredi kartımdan 30 küsür + 50 küsur bin tl olmak üzere yaklaşık 90 bin tl’lik para çekilmiş. Bkz: habere giderken haber olmak

Akbank‘a harcama itirazı başvurusu yaptım. Konuştuğum kimse pek umutlu değil. Ekstre ile suç duyurusu da yapacağım, başka ne yapmalı?

ifadelerine yer veriyor. Ve bu paylaşım bize, benzer durumun hepimizin başına gelebileceğini gösteriyor. Peki böyle bir durumla yüz yüze gelmemek için ne yapmalıyız?

Kredi Kartımdan Bilgim Dışında Harcama Yapılmış

Kredi kartımdan bilgim dışında harcama yapılmış diyen bir tüketici muhtemelen güvenilir olmayan bir ibternet sitesinden alışveriş yapmıştır. Kredi kartı güvenliği konusunda her zaman çok titiz davranmak gerekir.

Kredi kartından habersiz harcama yapılmasının sebebi sadece güvenli olmayan bir internet sitesinden alışveriş yapmak olmayabilir. Düşük ihtimal olsa dahi POS cihazı ya da ATM'lerde kredi kartı bilgileri kopyalanmış olabilir.

Temassız kart özelliğinin açık olduğu durumlarda, kredi kartından habersiz harcama yapılmış olma ihtimali daha yüksektir. Bu gibi hususlara karşı her zaman dikkatli, tedbirli olunmalı ve mutlaka önlem alınmalıdır.

Söz konusu riskin, yüksek kredi kartı limitlerine sahip ticari kartlarda daha yüksek olduğu unutulmamalıdır.

Bu vesile ile Ezgi Gözeger'e de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Öğretmen MEB - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.