En hızlı iş bulduran üniversite bölümleri belli oldu

En hızlı iş bulduran üniversite bölümleri belli oldu
 Yazar / Öğretmen MEB
Üniversite okuyup iyi bir meslek sahibi olmak isteyen gençler her zaman en iyi bölümleri kazanmayı yeğlerler. Kimi bölüm iş sahibi yaparken kimi bölüm ise iş bulamayıp marketlerde kasiyer olarak çalışmaya mahkum ediyor. Peki en hızlı iş bulduran üniversite bölümleri hangileri?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 verilerine göre Türkiye'de lisans mezunlarının istihdam oranı yüzde 756'ya yükselirken iş bulma süresi ortalama 144 ay olarak belirlendi.

En yüksek kayıtlı istihdama sahip lisans bölümleri arasında özel eğitim öğretmenliği tıp ve dil ve konuşma terapisi öne çıkarken en hızlı iş bulma süreleri dil ve konuşma terapisi ve tıp bölümlerinde gözlemlendi.

en-hizli-is-bulduran-universite-bolumleri-belli-oldu.jpg

En yüksek maaş kazandıran lisans bölümleri arasında ise pilotaj matematik mühendisliği ve uçak mühendisliği bulunuyor. Ön lisans seviyesinde polis meslek eğitimi en yüksek iş bulma oranına sahip bölüm olurken en kısa iş bulma süresi ve en yüksek maaş da bu alanda kaydedildi. Lisans mezunlarının mezuniyet sonrası iş uyumu en çok sağlık mühendislik ve eğitim alanlarında gerçekleşti.

Öğretmen MEB / ÖZEL HABER