Emekliye Refah Payı Verilecek Mi? Neden Verilmeyeceği Düşünülüyor?

Emekliye Refah Payı Verilecek Mi? Neden Verilmeyeceği Düşünülüyor?
Emekliye refah payı verilecek mi? Konuya yönelik karar ne zaman verilecek? Emekliye yüzde kaç oranında refah payı verilecek? Önceki dönemlerde verilen refah payı oranları yüzde kaçtı? Neden emekliye refah payı verilmeyecek şeklinde bir algı yaratıldı? Konu ile ilgili son durum nedir?

Emekliye refah payı verilecek mi? Son zamanlarda pek çok emekli gündemine bu konuyu almış ve Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarını da bu nedenle takip etmeye başlamış durumda. Çünkü emeklilere sadece altı aylık enflasyon farkının verileceği; memur emeklisine ise toplu sözleşme zammından doğan farkla birlikte, altı aylık enflasyon farkının dahi altında zam yapılacağı konuşuluyor.

Emekliye Refah Payı Verilecek Mi?

Emekliye refah payı verilecek mi? İlk olarak 3 Temmuz'da Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamları belli olacak. Ardından altı aylık enflasyon farkı hesaplanacak. Ve son olarak da emekliye refah payının verilip verilmeyeceği konusu değerlendirilecek. Buna göre emekli maaşlarına, altı aylık enflasyon farkına ek %10 - %15 oranında bir refah payı da eklenebilecek. Ancak ekonomik bir sıkılaşma sürecinde olduğumuz için bu durum akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

2023 yılı Ocak ayında altı aylık enflasyon farkı %15 çıkmış, ancak zam oranı %30 olarak belirlenmek sureti ile emeklilere yüzde 15 refah payı verilmişti.

2023 yılı Temmuz ayında altı aylık enflasyon farkı %17 olarak hesaplanmış ve zam oranı %25 olarak belirlenmişti. Bu dönemde refah payı %8 olarak verildi.

Son olarak 2024 yılı Ocak ayında altı aylık enflasyon farkı %37 olarak hesaplanmış ancak zam oranı %49.25 olarak belirlenmişti. Buna göre refah payı %12 dolaylarında verilmiş oldu.

3 Temmuz itibari ile açıklanacak olan enflasyon rakamlarının sonrasında yapılacak olan emekli maaş zammı ile birlikte emekliye refah payı verilip verilmeyeceğini ya da yüzde kaç oranında verileceğini göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.