Emeklilerin o işlerde çalışmaları kanunen yasaklandı

Emeklilerin o işlerde çalışmaları kanunen yasaklandı
Anayasa Mahkemesi tarafından emeklilerin belli iş kollarında çalışmalarını düzenleyen ve izin veren madde iptal edildi.Peki o madde hangi madde? İptal gerekçesi nedir?

Anayasa Mahkemesi Emeklilerin devlet desteği alan vakıf ve derneklerde çalışması Anayasa'ya aykırı bulundu.

Anayasa Mahkemesi, emekli olduktan sonra belirli vakıf ve derneklerde çalışmaya devam edenlerin emekli aylığı kesilmeden çalışabilmesine izin veren ve düzenleyen maddeyi iptal etti .

Anayasa Mahkemesinin bu kararı, emeklilerin ya emekli aylıklarını kestirip çalışmaya devam etmelerini ya da işlerinden ayrılmalarını gerektirecek hükümdedir.

Önümüzde yer alan süreçte 5335 Sayılı Kanuna göre, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta olanlar, genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, kefalet sandıkları , sosyal güvenlik kurumları ve bütçeden yardım alan kuruluşlarda çalışamayacak .

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.