Emekliler yollarda! Şehirlerarası otobüslerde %20 emekli indirimi!

Emekliler yollarda! Şehirlerarası otobüslerde %20 emekli indirimi!
2024'ün emekliler yılı olarak ilan edilmesinin ardından, emeklilere her hafta yeni bir hak tanınıyor. Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan kararla şehirlerarası otobüslerde %20 emekli indirimi sağlandı. Uymayanlar için, cezai süreç işleyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının emekliler yılı olarak ilan edilmesi ile birlikte, emeklilere tanınan hakların sınırı da her geçen gün genişletiliyor. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla son olarak şehirlerarası otobüslerde %20 emekli indirimi uygulaması başlatıldı.

Şehirlerarası otobüslerde %20 emekli indirimi

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte şehirlerarası otobüslerle seyahat edecek olan emeklilere, emekliliklerini ispat etmeleri halinde belirli tarife üzerinden %20 indirim uygulanacak.

Alınan karar Resmi Gazete'de şu şekilde yayımlandı:

Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih ile 31/12/2024 tarihleri arasında uygulanmak üzere; emekli olduğunu ilgili mevzuata göre hazırlanmış bilgi veya belgeyle beyan/ispat eden Türk vatandaşları için, B1 veya D1 yetki belgesi sahipleri tarafından düzenlenecek yolcu biletlerinde, 56 ncı maddenin ikinci fıkrasına göre Bakanlığa bildirilen/iletilen ücret tarifesi üzerinden %20 indirim uygulanır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 56 ncı maddenin on birinci fıkrasının son cümlesinde yer alan miktar kadar uyarma verilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.